Кабінет Міністрів України звільнив військовослужбовців з початку і до закінчення особливого періоду, а також резервістів і військовозобов'язаних на час проходження військової служби – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, від сплати відсотків за користування довгостроковими кредитами індивідуальним забудовникам житла на селі.

Згідно з постановою уряду, пише «Інтерфакс», такі умови кредитування поширюються також на кредити, отримані подружньою парою, в якій чоловік або дружина є військовослужбовцем, резервістом або військовозобов'язаним.

Крім того, зазначеним категоріям громадян, а також громадянам України, які зареєстровані та постійно проживають або переселилися із затверджених урядом населених пунктів проведення антитерористичної операції на сході країни, не нараховується пеня за порушення терміну платежу за довгостроковими кредитами індивідуальним забудовникам житла на селі на час проведення АТО, починаючи з 14 квітня 2014 року.

Такі умови кредитування поширюються також на кредити, отримані подружньою парою, в якій чоловік або дружина є переселенцем, уточнюється в документі.

Нагадаємо, у квітні Кабмін звільнив військовослужбовців, резервістів або військовозобов'язаних на той самий термін і на тих самих умовах від сплати відсотків за користування кредитами за держпрограмою пільгового молодіжного кредитування на придбання житла, а також заборонив нарахування пені за такі кредити зазначеним категоріям громадян та переселенцям за порушення терміну платежу за такими кредитами.

Zaxid.net