До відкриття зимових Ігор-2014 залишається рівно тиждень. 7 лютого у чаші Олімпійського стадіону  «Фішт» спалахне символічний вогонь, що не без пригод кілька місяців подорожував російськими містами і, навіть, побував на навколоземній орбіті.

Учора в Києві відбулася церемонія урочистих проводів українських олімпійців. Утім, перші представники  Олімпійської делегації України вже почали працювати в столиці зимових Ігор. Шеф місії НОК Ніна Уманець та її колеги займаються організаційними питаннями.

 — Ми успішно пройшли акредитацію — нам підтвердили участь 43 спортсмени. За оновленою інформацією від Міжнародної федерації лижного спорту, нам було розширено квоту в лижних гонках на одну спортсменку, тож дозаявили Катерину Сердюк. Наразі приймаємо житло в трьох Олімпійських селищах, де мешкатиме наша команда. Перша група спортсменів прибуде до Сочі вже 2 лютого. Це будуть біатлоністи, фігуристи, саночники та представники шорт-треку, — розповіла Ніна Уманець.

У найближчих планах українського олімпійського штабу — вирішення практичних питань з Оргкомітетом Ігор — зокрема, прийом транспорту, що забезпечуватиме українську команду, та координація роботи волонтерів, які будуть закріплені організаторами за нашою збірною, повідомляє сайт НОКу.