Україна збирається налагодити експорт м'ясної української продукції та продукції птахівництва на ринки Китайської Народної Республіки. Про це під час конференції повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька,передає кореспондент УНН.

«Ми знаходимося в процесі узгодження і дослідження з КНР щодо відкриття ринку для м'ясної продукції та продукції птахівництва. З огляду на потребу і цікавість від наших виробників по відкриттю напрямку, який стосується нашого експорту до КНР продукції м'яса. Ми вирішили, що заснуємо від Міністерства робочу групу, куди будуть входити представники Мініагрополітики, державної фітосанітарної служби, а також комітету сільського господарства китайської торгової асоціації для напрацювання всіх необхідних документів та питань щодо сприяння відкриттю нашого експорту до КНР», — зазначила пані Рутицька.

Крім того, вона додала, що наразі Міністерство працює над тим, щоб відкрити ринок ягідної продукції й інших фруктів до Китаю.