У четвер у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському  Ньоні відбулося жеребкування відбірного раунду чемпіонату Європи 2016/2017 серед збірних команд віком до 19 років.

Перед початком офіційної церемонії капітан збірної України U-19 Павло Лук’янчук отримав спеціальний приз УЄФА «FairPlay». Таким чином Європейський футбольний cоюз відзначив коректність виступів команди Олександра Головка у фінальній частині континентальної першості 2015 року у Греції, під час якої «синьо-жовті» отримали лише дві жовті картки.

Павло Лук’янчук (ліворуч) взяв участь у жеребкуванні елітного раунду Євро.

За результатами жеребкування українська збірна U-19 потрапила до квартету 13. Наступної осені міні-турнір кваліфікації відбудеться в Україні, а наші футболісти посперечаються за вихід до еліт-раунду турніру з командами Туреччини, Латвії та Ісландії. Проведення матчів відбору заплановано на 6, 8 та 11 жовтня 2016 року.

Кращі дві збірні з кожної групи разом з третьою командою із найліпшими показниками приєднаються до іспанців в еліт-раунді чемпіонату. Фінальна частина турніру пройде влітку 2017 року у Грузії.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»