Україна приєднується до держав Великої двадцятки у засудженні терактів в Анкарі 10 жовтня та в Парижі 13 листопада, висловлює співчуття жертвам терактів та їхнім сім’ям. Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо заяви саміту G-20 з питань боротьби з тероризмом.

«Україна готова зробити свій внесок у зусилля G-20 у боротьбі з тероризмом, який підриває міжнародний мир і безпеку, заважає розвитку глобальної економіки та сталому розвитку, – наголошують в МЗС України. –Підтверджуємо свою позицію щодо несприйняття будь-яких терористичних проявів, незалежно від обставин і мотивації терористів, а також не сприймаємо будь-яких спроб ототожнювати тероризм з релігійною, національною, цивілізаційною та етнічною ідентичністю».

У відомстві підкреслюють, що Україна підтримує позицію G-20 щодо важливості протидії тероризму: «Цей пріоритет має реалізовуватися у рамках міжнародного права та з повагою до провідної ролі ООН у цій справі. Зазначена робота буде одним з головних напрямів діяльності України як непостійного члена Ради Безпеки ООН».

«В Україні як державі, яка відчуває на собі усі негативні наслідки підтримуваної Росією терористичної діяльності, вітають твердий намір G-20 вжити заходів з метою попередження та викорінення феномену зростання транскордонних потоків бойовиків-терористів та усунення загроз для всіх держав», – сказано в коментарі.

МЗС України наголошує на особливій важливості дієвих зусиль – як на міжнародному, так і на національному рівні – для попередження і протидії фінансуванню терористичної діяльності і терористичних організацій та "невідворотного переслідування і покарання осіб або організацій, які надають таке фінансування у будь-яких формах і будь-якими методами».

«Забезпечення реальної, а не декларативної співпраці держав і взаємної допомоги їхніх правоохоронних органів у попередженні злочину фінансування тероризму є запорукою подолання цього явища, яке набуло загрозливих масштабів на регіональному і глобальному рівнях, –йдеться в коментарі. – Будь-яке сприяння цьому злочину з боку державних органів або офіційних осіб має тягнути міжнародну відповідальність держав за вчинення злочину фінансування тероризму».

Прес-служба КМУ