У вівторок, 14 липня, у рамках робочого візиту Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Оттави підписано документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що підписання цього документа – це «відкриття нової сторінки у двосторонніх відносинах України та Канади».

«Це має поглибити українсько-канадську співпрацю, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими», – наголосив він.

Положення проекту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими і сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Одразу після набуття чинності Угодою, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Натомість Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, матиме у розпорядженні перехідний період.

У довгостроковій перспективі для бізнесу Угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів із високою доданою вартістю для експорту до Канади.

Прес-служба КМУ