Питання технічної допомоги нашій державі та підтримки економічних реформ обговорив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак з представниками уряду США. Йшлося про проблеми координації всієї технічної допомоги Україні та уряду, яка надходить із-за кордону. Як передає слова Остапа Семерака департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, допомога поділятиметься за напрямами: безпека, макроекономіка та відновлення суспільної злагоди.

З американського боку наголошено, що США готові надати Україні як технічну, так і економічну підтримку, але для цього наш уряд має визначитися з пріоритетними напрямами такої допомоги. Остап Семерак зауважив, що звернувся до всіх міністрів, аби визначити пріоритети.

Американська сторона виступила з ініціативою створити «донор-спільноту», до якої входитимуть американці та європейці. Цей орган координуватиме надання необхідної допомоги Україні. Окремо обговорено необхідність створення координаційного центру реформ із залученням українських і міжнародних експертів. А потім Остап Семерак дав зрозуміти присутнім, що вітчизняний уряд працює за принципом «сто днів — сто кроків».

У зустрічі взяли участь Глава Місії США Брюс Донакх’ю, радник із політичних питань Посольства США в Україні Олександр Казанова, радник Посольства США в Україні з економічних питань Девід Мілі й директор Американської Агенції міжнародного розвитку Джед Бартон. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»