Великобританія – важливий стратегічний партнер України як в політичному, так і економічному співробітництві. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Членом Парламенту Великобританії Джеком Стро. 

У ході зустрічі сторони обговорили питання інтеграції України до Європейського Союзу, поглиблення економічного співробітництва, зокрема інвестиційного та торговельного напрямку.

«Ми високо цінуємо відносини стратегічного партнерства між нашими країнами», - підкреслив Глава Уряду та додав: «Та політична підтримка України з боку Великобританії, в тому числі в євроінтеграційному напрямі, для нас дуже важлива».

За словами Миколи Азарова, європейська інтеграція для Уряду є основною ціллю. У цьому зв’язку Уряд України, як відзначив Прем’єр-міністр, зацікавлений у якнайшвидшому погодженні спірних питань щодо створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, зокрема, щодо обмежень на українську аграрну продукцію. «Україна – крупний виробник зерна, олії, цукру, тому ми зацікавлені домовитися з Європейським Союзом так, щоб європейські ринки були для нас більш доступними», - підкреслив Микола Азаров, зазначивши, що зняття квотного принципу є дуже важливою позицією для України, оскільки цьогоріч Україна може експортувати понад 25 млн. тонн зерна.

При цьому він наголосив, що Україна та Великобританія мають потенціал покращити результати торговельно-економічних відносин, попри те, що за 6 місяців цього року обсяг взаємної торгівлі зріс на 16%.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ