ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Україна наполягає на включенні в Угоду про асоціацію перспективи членства в Європейському Союзі. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров в інтерв’ю українським ЗМІ за результатами пленарного засідання в межах 20-го раунду переговорів між Україною та ЄС щодо укладання Угоди про асоціацію, яке відбулося 25 жовтня в Києві, передає УКРІНФОРМ.

«Для нас дуже важливо, щоб у документі було вказано на кінцевий результат у вигляді перспективи членства України в Європейському Союзі», ─ сказав Олександр Дикусаров.

Для української сторони важливим було б також закріплення відповідних посилань на установчі документи ЄС. Зокрема, договір про утворення ЄС або його окремі статті, наприклад, статтю номер 2 щодо спільних цінностей та статтю номер 49, яка дає усім європейським країнам право стати частиною ЄС.

Дипломат підкреслив, що українська сторона налаштована завершити переговори до кінця року.

«Ми поділяємо європейські цінності і вважаємо, що така перспектива має бути закладена для нашої держави... Тому ми ведемо переговори з європейськими партнерами саме про закріплення в Угоді про асоціацію, яка має бути завершена до кінця цього року, європейської перспективи України», ─ зауважив Олександр Дикусаров.