АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ. Україна все ще сподівається на досягнення домовленості з Росією в газовому питанні, однак буде скорочувати споживання газу, наголосив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

«Що стосується газового питання, воно складне і болюче для нашої країни. Україна має найвищу ціну на газ в Європі, і це необґрунтовано для українського споживача, безпідставно. Переговори з Росією, які тривають протягом двох років, все ще не принесли результатів. Україна повинна скоротити споживання природного газу. Це прямий наслідок цих переговорів. Далі ми будемо дотримуватися курсу на скорочення», - зазначив глава держави.

Віктор Янукович наголосив, що мова йде, зокрема, про заміну природного газу на вугілля із застосуванням спеціальних технологій, пошук альтернативних джерел енергії, більш дешевого газу, нарощування його внутрішнього видобутку, а також розгляд питання про диверсифікацію поставок.

«У той же час ми сподіваємося, що переговори з Росією будуть мати гарний результат», - сказав Президент.

Нагадаємо, в березні Віктор Янукович вже заявляв про плани Києва скорочувати закупівлі російського газу у зв'язку з його високою ціною. Так, у першому кварталі 2012 року Україна платить Газпрому $416 за 1.000 кубометрів газу з урахуванням отриманої в 2010 році знижки в $100 за перебування російського Чорноморського Флоту в Криму.

Ера fm