У вівторок, 27 жовтня, у Києві між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством з питань політики у сферах сільського господарства, продовольства та лісового господарства Італійської Республіки був укладений Меморандум про співробітництво в галузі сільського господарства.

Зокрема, під час VIII засідання Українсько-Італійської Ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва сторони домовились сприяти розширенню співробітництва у галузі сільського господарства та висловили зацікавленість у пошуку нових спільних проектів у АПК.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко розповів про дійсний стан двостороннього співробітництва, торгівлю аграрною продукцією та реалізацію пілотних проектів за напрямами, такими як наближення політики України до політики ЄС шляхом імплементації Акту про малий бізнес (в рамках продовження співпраці з OECP). Також важливим напрямом є вивчення досвіду Італії з формування та впровадження політики підтримки економічно активного сільського населення, яке бажає започаткувати власну справу на селі у сфері сільського туризму.

Також було наголошено на потенціалі розширення присутності італійського бізнесу в АПК України.

Прес-служба КМУ