Міненерговугілля спільно з Китайською національною хімічною інжиніринговою корпорацією (CNCEC) та її дочірньою компанією Wuhan Engineering Co планують збудувати в Україні заводи з виробництва синтетичного газу.

Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький у Пекіні після підписання Україною та Китаєм міжурядової угоди, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу КМУ.

«Угодою визначено терміни проведення підготовчих робіт для початку будівництва», – зазначив міністр.

Техніко-економічне обгрунтування будівництва заводу в Луганській області планується розробити до травня 2014, а до 2015 року буде здано першу чергу.

Українсько-китайський проект є частиною національної програми із заміщення споживання природного газу вугіллям. Остання була передбачена в рамках кредитної угоди між Банком розвитку Китаю і НАК «Нафтогаз України» на суму $3,656 млрд, підписаною в грудні 2012 року.

«Проект покликаний заощадити до 4 млрд куб. м природного газу, а також дасть змогу забезпечити щорічний збут вугілля на 10 млн тонн і створити понад 2000 робочих місць», – переконані урядові аналітики.