Керівництво Європейського відділення Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА-Європа) офіційно підтвердило подання Україною  заявки на проведення матчів Євробаскету-2017, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України. В нашій країні планують проведення одного групового турніру.

«Україна готова провести частину матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2017 року, — заявив президент ФІБА-Європа Тургай Демірель. — Українська сторона не виявила бажання до одноосібного проведення турніру. Однак зберігає шанси прийняти турнір як співорганізатор».

Прийом заявок на організацію турніру закінчиться 2 листопада. Потім експертні комісії федерації відвідають усіх претендентів і представлять свої доповіді. ФІБА-Європа розглядатиме  всі заявки: від самостійного проведення турніру до партнерських пар. Однак, за словами Т. Деміреля, успіх Євробаскету-2015, що пройшов за формулою «країна-організатор обирає собі федерацію-партнера», змушує ФІБА-Європа ставити в пріоритет саме такі заявки.

Як і з нинішнім чемпіонатом, кожна країна зможе подати три типи заявки: на проведення всього турніру, на проведення однієї групової стадії або на проведення однієї групової та фінальної стадій.

Як відомо, Україна мала амбітні плани прийняти фінальну частину чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Однак з політичних і економічних причин змушена була відмовитися від цього.

Груповий турнір Євробаскету-2015  проходив у чотирьох країнах — Німеччині, Латвії, Франції та Хорватії. Матчі плей-оф приймав французький Лілль. Чемпіоном  Європи 2015 року з баскетболу серед чоловіків стала збірна Іспанії, яка у вирішальному поєдинку здолала збірну Литви — 80:63.

Українці залишили Євробаскет-2015 після групового етапу, здобувши лише одну перемогу в п’яти поєдинках. І, на жаль, припинили боротьбу за путівку на Олімпійські ігри-2016 у Ріо-де-Жанейро.