СТАТИСТИКА. За перший квартал поточного року виробництво коньяку та бренді в Україні скоротилось на 25,5% – до 0,6 млн декалітрів, повідомили у Держстаті.

При цьому виробництво горілки та інших міцних спиртних напоїв в січні–березні 2012 р збільшилося практично на той же відсоток, лише трохи більший – 29,7% – до 7,8 млн дал. Лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок, інших спиртних напоїв – на 0,9% більше – 2,3 млн дал, передає ТСН з посиланням на Контракти.

За словами експертів, це свідчить про падіння купівельної спроможності громадян та перехід на більш дешеві продукти. Так, за даними аналітичної групи Da Vinci AG, в структурі продовольчого кошика частка споживання дешевих картоплі, круп і хлібобулочних виробів вже доходить до 45%.

Нагадаємо, в Україні виробництво горілки та інших міцних спиртних напоїв за 2011 р порівняно з аналогічним періодом 2009 р зменшилося на 21,5% – до 33,2 млн дал.