Під час робочого візиту до Сингапуру Президент Петро Порошенко виступив у межах програми Fullerton lectures, організованої Міжнародним інститутом стратегічних досліджень Азії. Це філіал впливового міжнародного дослідницького центру в галузі сучасної світової політики — Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні. До слова, інститут у Великій Британії вважають фабрикою думок з питань військово-політичної ситуації у світі.

Тож Президент розповів про останні події в Україні, зокрема про ситуацію на Донбасі, окреслив напрямки розвитку країни. «Мир і реформи — це те, що сьогодні у нас на порядку денному, — заявив Президент. — Мрія українців, щоб Україна стала кращою, вільною, європейською, чесною й успішною».

Президент подякував Сингапуру та іншим країнам за підтримку. «Для нас важлива підтримка не лише наших партнерів, не лише в Європейському Союзі та США, а й у Японії та Південно-Східній Азії», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Коментуючи результати візиту, Президент повідомив, що під час зустрічей обговорено можливість активізації переговорів щодо укладання угоди про вільну торгівлю товарами і послугами між Україною та Сингапуром, а також лібералізації візового режиму.

Петро Порошенко зазначив, що йшлося також про військово-технічну співпрацю виробничих підприємств і можливість обміну досвідом між Антикорупційним бюро України та Бюро корупційних розслідувань Сингапуру. «Домовилися, що українські фахівці отримуватимуть повний доступ до досвіду, який має Сингапур», — зазначив Президент.

Глава держави також докладно відповів на запитання учасників зустрічі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»