ГАЗОВІ ПЕРЕГОВОРИ. Ідея щодо створення консорціуму для управління ГТС України не є пріоритетною. Про це голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер сказав журналістам у Москві, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу в Російській Федерації. 

«Ця ідея не відноситься до числа пріоритетних», - заявив О. Міллер, відповідаючи на запитання про створення консорціуму з управління ГТС України. 

Крім цього, коментуючи хід переговорів щодо газу з Україною, він зазначив, що «контрольний пакет акцій «Газпрому» належить державі». "Ми реалізовуємо всі міжурядові домовленості, але вони мають бути доведені до логічного завершення та належно оформлені», - сказав він. 

«Наразі між "Газпромом» і «Нафтогазом» діють контракти на транзит і на поставку газу до 2019 року, ми працюємо суворо за цими контрактами, і ніяких інших документів або угод на сьогодні немає", - додав голова "Газпрому". 

Водночас О. Міллер повідомив, що «Газпром» відкритий до діалогу та пошуку компромісів. «Ми чекаємо на делегацію України для проведення переговорів цього тижня», - сказав він.