Днями у Лондоні пройшли Східноєвропейські торги сучасного мистецтва Sotheby’s Contemporary East. В аукціоні брали участь і роботи українських художників, дев’ять із представлених продали. Загальна виручка аукціону становила 1,7 мільйона доларів.

Найдорожчим українським лотом була робота Віктора Сидоренка Expiration, яку придбали за 31 400 доларів. Найбільше зростання вартості від означеної попередньо продемонстрували твори Олега Тистола і Романа Мініна, які придбали за суми, удвічі вищі за цінові оцінки експертів. Картину Тистола «Кавказ» було продано за 23 550 доларів, а диптих Мініна «Практика великого вибуху» — за 8242 долари.

Диптих новачка престижного арт-аукціону Романа Мініна «Практика великого вибуху» притягує увагу своєю чіткою графічністю. Фото наданi автором

В аукціоні брала участь робота «Чорна сфера на червоному» української художниці Оксани Мась, відомої масштабними творчими експериментами з писанками. Її придбали за 23 550 доларів. Картину без назви із серії «Дороги. Напрямок — північний схід» сучасного митця Олександра Животкова продали за 11 775 доларів. Скульптурна інсталяція Назара Білика із серії «Контрформи» пішла з молотка за майже 6 тисяч доларів.

Якщо на нинішньому аукціоні із загальної кількості представлених було продано 50% лотів, то із запропонованих робіт українських художників усі 100% продано.

Яскраво-червона емоційна робота Expiration Віктора Сидоренка стала найдорожчим українським лотом

Арт-дилер Ігор Абрамович відзначає інтерес у світі до українського мистецтва: «Роботи всіх українських художників, які ми винесли на торги цього року, продали. Це великий успіх. Особливо цікаво відзначити нові імена — Назар Білик та Роман Мінін, які вже запам’яталися колекціонерам».