ТЕХНОЛОГІЇ.Про перспективу та реальні кроки щодо впровадження заходів, спрямованих на збільшення частки мовлення та території охоплення програмами Українського радіо, йшлося на засіданні колегії Держкомтелерадіо України.

Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов відзначив, що на сьогодні єдиним шляхом вирішення питання збільшення частки охоплення є модернізація мереж мовлення в середньохвильовому діапазоні. «Нам потрібно повертатись в середньохвильовий діапазон і повертати туди слухача, - наголосив Тарас Аврахов.  – Оскільки на даний час не сформовані загальнонаціональні мережі мовлення у FM-діапазоні, як найбільш сучасному та економічно ефективному, це – найоптимальніший варіант для України, який, до речі, практикується і в Європі», повідомляє прес-служба Держтелекомрадіо України.

На колегії обговорювалися питання оптимізації видатків на трансляцію у середньохвильовому діапазоні НРКУ шляхом придбання сучасних твердотільних передавачів з цифровими модуляторами, що зменшить витрати на поширення радіопрограм і, в той же час, дасть змогу розширити територію охоплення Українського радіо. Зокрема, було наголошено на тому, що для якісної роботи НРКУ у середньохвильовому діапазоні потрібно придбати 15 відповідних передавачів. 

Колегія відзначила, що питання модернізації мереж мовлення Українського радіо слід розглядати в контексті інформаційної безпеки держави.