31 травня у Харківській та Запорізькій областях стартує проект «Культ чи культура: розвиток учасницьких практик у музеї», за допомогою якого прагнуть змінити музейну справу в Україні та відношення суспільства до музеїв.

«Музейні колекції готові «говорити» з відвідувачами на будь-які актуальні теми, створювати умови для ефективної взаємодії з історичною пам’яттю та власними спогадами, а музейний простір може бути відкритим та безпечним майданчиком для суспільного діалогу», — зазначають ініціатори проекту.

Протягом проекту працівники харківських і запорізьких музеїв матимуть змогу поспілкуватися із фахівцями з Німеччини, Фінляндії та України, які проводитимуть тренінги і семінари. Вони розкажуть про новації в музейному менеджменті і зовнішніх комунікаціях музею, а також поділяться власним досвідом створення проектів за участі громадськості.

Проект «Культ чи культура: розвиток учасницьких практик у музеї» триватиме від червня до листопада 2016 року. За його результатами планують випустити методичку для музейних працівників при створенні партисипаційних проектів. Із серпня по вересень відбудеться конкурс на кращий проект для українського музею. Переможець отримає грант на його реалізацію.

Cultprostir