За сприяння Сумської обласної служби зайнятості під егідою благодійної організації «Суми» в місті почав працювати УкрОП-центр. Його призначення — надавати всіляку юридичну, психологічну, медичну, організаційну та інші види допомоги як бійцям із зони АТО, так і демобілізованим захисникам України.

Створення такого підрозділу ініціювали волонтери. За їхнім твердженням, попри намагання максимально задовольняти запити військовослужбовців, залишається чимало проблем і перепон. Останні часто важко долати тим, хто ризикував життям під кулями і снарядами. А що вже казати про родини загиблих, чиї рідні інколи опиняються в доволі складних ситуаціях.

Як повідомив один з організаторів центру Вадим Дубодєлов, роботу  організовано за принципом солдатського клубу. Тобто відвідувачі  не лише  отримують ту чи ту допомогу, а й спілкуються з працівниками за чашкою чаю. Невимушена обстановка позитивно впливає на їхній психологічний стан, сприяє оперативному і результативному вирішенню питань.

Центр поки що повністю не укомплектований: триває набір добровольців, які б узяли на себе частину проблем військових земляків. Однак уже протягом перших днів тут побували кілька десятків бійців, і кожному приділено відповідну увагу і надано допомогу.