Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») планує в 2014 році виділити на будівництво житла для своїх працівників не менше 300 мільйонів гривень.

«Укрзалізниця» планує в 2014 році спрямувати на будівництво житла для своїх працівників не менше 300 мільйонів гривень. Згідно з планами «Укрзалізниці», протягом 2013-2014 років планується побудувати 719 квартир у 14 населених пунктах. Ордери на житло отримають залізничники Львова, Луганська, Знам'янки, Харкова, Синельникового», – йдеться у повідомленні.

Першим результатом житлової програми став новий 9-поверховий будинок у Херсоні, де отримали безкоштовне житло 109 сімей працівників «Укрзалізниці». А влітку 2014 року планується завершити будівництво другої черги на 35 квартир за цією ж адресою. Наразі стадія готовності будівлі становить 50%.

Крім того, досягнуто домовленості з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. В рамках співпраці з фондом розпочато пільгову іпотечну програму для фахівців галузі. За цією програмою «Укрзалізниця» надаватиме молодим фахівцям (у сфері працюють близько 73 тисяч працівників, молодших за 28 років) безпроцентний кредит у розмірі до 25% від вартості житла. Цьогоріч за пільговим іпотечним кредитуванням «Укрзалізниця» надала нове житло 236 співробітникам.

Прес-служба КМУ