СЕРВІС. Напередодні зимового сезону туристичних поїздок до гірськолижних курортів та інших місць зимового відпочинку, подорожей під час Новорічних і Різдвяних свят, зимових канікул Укрзалізниця нагадує про можливість організувати додаткові туристичні маршрути поїздів до гірськолижних та інших курортів за наявності попиту на них.

Туристичним компаніям залізниці України пропонують оформлення замовлень на перевезення груп туристів, замовлення окремих вагонів різних типів (СВ, купе, плацкарт, вагон-салон, вагон-автомобілевоз) або формування спеціальних туристичних поїздів.

При замовленні окремих вагонів для перевезення туристів подорож здійснюється за існуючим маршрутом пасажирського поїзду, до складу якого включаються замовлені вагони. Якщо ж на замовлення туристичної компанії формується окремий поїзд, то маршрут його прямування, час відправлення, зупинки в дорозі та їх тривалість визначаються замовником.

Кожна з шести залізниць має можливість формувати склад туристичного поїзду від 12 до 18 вагонів. Здійснити колективну подорож, можливо, оформивши у вокзальній касі групове замовлення.

Для своєчасної підготовки рухомого складу і виконання замовлень, залізничники закликають, заздалегідь надавати заявки на формування туристичних поїздів.

Укрзалізниця запрошує всіх до цікавих зимових подорожей залізницями України.