Радість переповнює новоселів та їхніх друзів. Фото прес-служби Черкаської облдержадміністрації

Справжнім святом для жителів Умані на Черкащині стало новосілля в дев’ятиповерховій новобудові на вулиці Леніна, яка поєднала у віночку чотири будинки з прекрасним благоустроєм. Нові асфальтовані дороги, з любов’ю вимощені тротуари та доріжки, з дизайнерською майстерністю висаджені кущі та дерева. Рясніють гойдалками, тренажерами та лавочками дитячі й спортивні майданчики. Тут створено комфортні умови для людей.

— Сім років тому ми вирішили замість звалища, яке тут було, збудувати новий мікрора?йон, — каже директор ПАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан. — Я радий, що все вдалося. Це завдяки трудівникам нашого заводу й міста, а також підтримці місцевої влади. За роки незалежності ми звели в Умані вже три мікрорайони. А це 1201 квартиру. З них 764 — надали безкоштовно.

Анатолій Ліпкан — людина в Україні відома. Підприємство, яке він очолює протягом 30 років, — лідер у галузі сільгосп?машинобудування. Крім основної діяльності, заводчани постійно споруджують житло та соціальні об’єкти.

На свято урочистого відкриття будинку завітало багато гостей, зокрема жителі мікрорайону, робітники заводу, будівельники, підрядники. Заступник міського голови Умані Сергій Клочко зазначив, що нову дев’ятиповерхівку на 90 квартир зводили з використанням новітніх технологій за рекордний термін — усього за рік. Він подякував заводу й інвесторам за прекрасний подарунок уманцям. Привітали новоселів та будівельників учні школи №5, що неподалік, вони вдячні заводчанам за гарні дороги та благоустрій.

Нещодавно новосели одержали свідоцтва. Серед них — і працівники підприємства: Олександр Коваль з родиною придбали в новій багатоповерхівці двокімнатну квартиру.

— Усе зроблено добротно, на совість, — підтверджує новосел. — Самі ж для себе робили. І ціни за квадрат нижчі, ніж у решти. Взимку буде тепло, а влітку — прохолодно. Тепер у нас із сім’єю починається новий етап у житті.

Нині, коли нарікають на важке життя, неспроможність розвитку підприємств, економіки, побувши на такому святі, переконуєшся: є в Україні справжні лідери, підприємства, які допоможуть вивести державу з економічної кризи.

З оптимізмом звучать слова Анатолія Ліпкана:

— На цьому зупинятися не збираємося. Зараз ведемо підготовчі роботи, вивчаємо можливість будівництва чергового будинку навпроти школи і плануємо, спорудивши його, зробити ще одну якісну дорогу.

І справді, неподалік від нового мікрорайону вже працює бульдозер, готуючи майданчик для нової забудови.

Пожвавлюється й будівництво в інших містах області. За півроку здано в експлуатацію понад 43 тисячі квадратних метрів житла. Це на третину більше, ніж за такий самий період торік.