ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Уряд Польщі, який буде сформовано за результатами парламентських виборів 9 жовтня, активно підтримуватиме європейську інтеграцію України. Таке переконання у коментарі власному кореспондентові УКРІНФОРМу висловив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Камінський (група Європейських консерваторів та реформістів, ECR).

«Ставлення до України, крім поодиноких випадків, не розділяє польських політиків. Це рідкісний приклад теми, яка обєднує польський політикум. Дружба з Україною є безсумнівним постулатом для більшості польських політичних діячів, і не думаю, що тут щось зміниться. З упевненістю можна сказати, що новий уряд підтримуватиме європейські амбіції України», - підкреслив М. Камінський.

На переконання євродепутата, вибори у Польщі показали суспільну підтримку для глави уряду Дональда Туска, оскільки «вперше в історії демократичної Польщі чинний премєр виграв парламентські вибори».

За результатами парламентських виборів у Польщі, перемогу з результатом 39,18% здобула правляча партія «Громадянська платформа» на чолі з чинним премєр-міністром Дональдом Туском. Найбільша опозиційна партія «Право і справедливість» (PiS) набрала 29,89%. Третє місце за кількістю голосів посіла нова політична сила у Сеймі - "Рух Палікота" з 10,02%. До нижньої палати польського парламенту потрапили також PSL (8,36%) і Союз демократичної лівиці (8,24%).