Прем’єр Румунії йде з посади на тлі антиурядових протестів, які спалахнули після трагедії в нічному клубі, що забрала життя 32 людей. Ще близько 200 постраждали.

Віктор Понта заявив, що складає політичний мандат, сподіваючись, що це задовольнить вимоги протестувальників. Він також повідомив, що залишатиметься виконувачем обов‘язків прем‘єра, допоки не буде сформовано новий уряд.

«Сьогодні я йду у відставку. І, звичайно, це передбачає відставку усього складу уряду Румунії. Я роблю це тому, що за багато років у політиці звик до конфліктів з політичними радниками, але ніколи не боровся з власним народом», – заявив Віктор Понта.

Щодо прем’єра триває розслідування у справі щодо корупції та ухиляння від сплати податків. Однак це не заважало йому залишатися на посаді через підтримку владної коаліції, що має більшість в парламенті.

Протести з вимогою відставки уряду та відповідальних за пожежу в нічному клубі напередодні охопили Бухарест, а в середу перекинулися на інші найбільші міста Румунії. Тисячі людей вийшли на вулиці з гаслами «Корупція вбиває».

EURONEWS