Уряд відкладає приватизацію Одеського припортового заводу на два місяці, оскільки має намір змінити застарілу методику оцінки об’єктів держвласності та збирається залучити міжнародного консультанта для продажу акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ).

 

Про це на засіданні уряду сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 

«Щоб фонд держмайна отримав реального інвестора, нам потрібні сильні інвестиційні менеджери і консультанти, які по всьому світу допоможуть залучити інвестора і взяти за цей об’єкт не $500 млн, як визначена стартова ціна», - сказав глава уряду.

 

Він доручив фонду державного майна невідкладно внести на розгляд Кабінету міністрів методику оцінки об’єктів держвласності, яка повинна формувати реальну початкову ринкову вартість об’єктів.

 

«Не можу допустити заниження вартості цього (ОПЗ) об’єкта , і допустити старих правил гри при приватизації об’єктів державної власності. Для того, щоб дуло простіше продати об’єкт держвласності ми повинні іти по високим стандартам приватизації і залучення справжнього інвестора», - пояснив свою позицію прем’єр.

Як повідомлялося, 5% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод» планували продати наприкінці грудня 2014 року на біржі, але тоді продаж скасували.

Тиждень ua