КВОТИ НА МАК ТА КОНОПЛЮ. Затверджено обсяги квот на 2012 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з території України наркотичних засобів і психотропних речовин. Відповідні показники визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2012 року № 128.

Відповідні обсяги квот на 2012 рік Уряд постановив затвердити на виконання вимог статті 14 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Так, обсяг квот, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, на 2012 рік визначено в таких розмірах: рослини виду мак снотворний (PapaversomniferumL.) - 1240 га посівних площ, рослини роду коноплі (Cannabis) - 1727 га посівних площ.

Також визначено обсяг квот на 2012 рік, у межах яких здійснюється виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з території України наркотичних засобів і психотропних речовин, зокрема, таких препаратів як бупренорфін, морфін, метадон, трамадол, оксикодон та інших.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ