Днями у Парижі оголосили склад символічної збірної Євро всіх часів за версією вболівальників, а вуличні художники намалювали 11 легендарних футболістів. Склад символічної збірної УЄФА разом з мерією Парижа і центром хіп-хоп культури La Place оголосила у будівлі столичної адміністрації, повідомляє сайт Союзу європейських футбольних асоціацій.

Загалом уболівальники віддали понад три з половиною мільйони голосів за своїх улюбленців.

До складу увійшли воротар Джанлуїджі Буффон (Італія); захисники Паоло Мальдіні (Італія), Франц Бекенбауер (Німеччина), Карлес Пуйоль (Іспанія), Філіп Лам (Німеччина); півзахисники Зінедін Зідан (Франція), Андреа Пірло (Італія), Андрес Інієста (Іспанія); нападники Кріштіану Роналду (Португалія), Тьєррі Анрі (Франція), Марко ван Бастен (Нідерланди). Одинадцять майстрів графіті з міжнародним ім’ям намалювали кожен одного футболіста. Характерні зображення гравців нанесли на тимчасові панелі перед садами Далле-Фужер, на вулиці Леона Фрап’є в 20-му окрузі Парижа. Роботи будуть виставлені на загальний огляд у мерії міста в четвертому окрузі до 19 червня.

Організатори пропонували обирати з 50 претендентів, які залишили яскравий слід в історії чемпіонатів Європи. Кандидат мав  відповідати хоча б двом з чотирьох критеріїв: грав хоча б у півфіналі чемпіонату Європи; потрапляв до  символічної  збірної  турніру; ставав найкращим бомбардиром чемпіонату. А ще забив історично цінний гол, як, скажімо, Антонін Паненка на ЧЄ-1976, Марко ван Бастен на ЧЄ-88 або Давор Шукер на Євро-96

Досягнення кандидатів на внутрішній арені, в єврокубках та інших міжнародних турнірах не враховувалися.