СКЛЯНИЙ ПЕРЕВОРОТ? Компанія Apple має намір отримати патент на новий тип корпусу для мобільних пристроїв, зроблений повністю зі скла. На думку експертів Apple, такий корпус може бути більш зручними і естетично привабливими, повідомляють іноземні ЗМІ.

Apple опублікувала нову заявку на отримання патенту, в якій описується портативний пристрій з корпусом, зробленим повністю зі скла.

Як говориться в патенті, корпус такого роду може бути зроблений з «порожньої скляної трубки» або двох шматків скла, з'єднаних разом. Матеріал подібного корпусу повинен мати можливість пропускати радіосигнали, тоді як сам пристрій буде герметичним і, як наслідок, водостійким.

Як відзначають аналітики, в майбутньому подібного роду корпусом можуть оснастити нову модель смартфона iPhone. Моделі iPhone 4 і 4S насправді не так далекі від цієї концепції - їх корпуси вже складаються з двох шматків скла і сталевої рами, повідомляє видання Mashable.

Такого роду технологія виробництва смартфонів «повністю зі скла» може мати цілий ряд очевидних недоліків, кажуть експерти. Так, смартфон, зроблений зі скла, незважаючи на те, що це скло зазвичай є досить міцним, все одно може бути пошкоджений під час падіння. Крім того, у пристрої iPhone є досить багато сенсорів, і деякі з них можуть погано працювати всередині прозорого скляного корпусу. Втім, у своїй заявці фахівці Apple вже врахували можливість даної проблеми, зазначивши, що деякі частини скляного корпусу можна зробити непрозорими.

«Скляний корпус також може забезпечити портативний електронний пристрій унікальним, естетично приємним зовнішнім виглядом. Безшовний корпус, на додаток до свого приємного зовнішнього вигляду, може забезпечити додаткові переваги у вигляді меншої кількості місць для забруднень і проникнення вологи», - зазначають автори патентної заявки Apple. 

УНН