ПОДІЯ

У Криму розпочався зліт юних рятувальників та перший Чемпіонат країни з юнацького багатоборства

В «Артеку» в ці дні багатолюдно. На зліт юних рятувальників сюди  приїхало майже  300 юнаків та дівчат з усієї країни — переможців міжнародних та всеукраїнських зльотів, змагань юних пожежних рятувальників, змагань з пожежно-прикладного спорту, Всеукраїнського збору-змагання «Школа безпеки», фестивалів дружин юних пожежників, діти -  герої-рятівники. Ідея провести тут зліт юних рятувальників  належить МНС України та Всеукраїнському громадському дитячому руху «Школа безпеки». Крім відпочинку, дітей очікує тиждень змагань у форматі багатоборства з особистих та командних заліків.

Як повідомляють організатори події, у програмі — фестиваль «Безпека крокує «Артеком», проведення зведених польових навчань, пошуково-рятувальних  та аварійно-відновлювальних робіт в умовах надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру, психологічні та медичні тестування, конкурси, семінари, майстер-класи з порятунку на воді, тренінги з питань безпеки життєдіяльності та показові виступи команд юних рятувальників.

— Школярі стануть краще обізнаними, згуртованими, а отже, озброєними у боротьбі за безпеку життя, — каже керівник  «Школи безпеки» Алла Негрієнко.

Поряд з МНС та «Школою безпеки» єдиним фронтом виступають їхні помічники —  керівники МДЦ «Артек», Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Державної служби молоді та спорту. Подарунки найспритнішим юним рятувальникам приготувала «Група компаній «Фокстрот», яка системно підтримує ініціативу в рамках власного  соціального проекту «Школа безпеки», реалізуючи стратегію корпоративної соціальної відповідальності (КСВ).