РЕПТИЛІЯ. В Австралії пасажирський літак був змушений здійснити посадку після того, як пілот виявив в кабіні змію, передає ТСН з посиланням на NEWSru.com.

Як повідомляється, інцидент стався на борту лайнера авіакомпанії Air Frontier в небі над Австралією через 20 хвилин після зльоту з міжнародного аеропорту Дарвіна. Пілот Брейді Бленнерхассет помітив, як отруйна змія виповзає з приладової панелі.

Пілотові вистачило самовладання залишитися в кабіні, після чого він розгорнув літак і повідомив авіадиспетчерам, що повертається в аеропорт.

За словами директора авіакомпанії Джеффрі Ханта, льотчик при цьому не відразу зміг повідомити про зміну курсу літака на землю, так як змія загороджувала переговорну кнопку для передачі голосових повідомлень.

Літак благополучно приземлився в аеропорту. Він був обстежений, проте виявити небезпечну рептилію не вдалося. За словами пілота, останній раз він бачив змію на підльоті до аеропорту, вона повзала у нього в ногах.

Тепер фахівці мають намір використати живу мишу в клітці як наживку для змії. У авіакомпанії повідомили, що літак не злетить до тих пір, поки не буде впевненості, що рептилії на борту немає.