Вживання горіхів сприяє захисту підшлункової залози, а також знижує ризик розвитку раку.
Про це повідомляє група учених із Гарвардської медичної школи, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Telegraph.
«Горіхи містять набір вітамінів і мікроелементів, які допомагають брати участь у захисті підшлункової залози. В результаті орган активніше здійснює свої бар’єрні функції і не піддається атакам канцерогенних агентів», – говориться в повідомленні.
Рак підшлункової залози є серйозним захворюванням, яке розвивається вкрай швидко, що виражається некрозом цього органу, розвитком агресивного середовища в шлунково-кишковому тракті і швидкому метастазуванні органів. Сприяючими чинниками є паління, алкоголь, цукровий діабет.
Учені відзначають, що незважаючи на калорійність цього продукту, він не впливає на збільшення ваги. Горіхи також зміцнюють серцево-судинну систему. Проте більшість горіхів є сильними алергенами, тому варто понизити їх споживання вагітним жінкам і людям, схильним до бронхіальної астми та алергії.
Горіхи є корисним і поживним продуктом харчування. У них міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів. Крім того, їх підвищена поживна цінність є головною причиною, чому лікарі рекомендують додавати мигдаль, фісташки, волоські горіхи і пекан в каші на сніданок.