ГУМОРИНА 2012. Одесити та гості міста з України, Молдови, Росії та Японії святкували сьогодні День сміху. Традиційно одеську Гуморину розпочали відкриттям нового пам'ятника в саду місцевого Літературного музею. Цьогоріч це був пам'ятник поету й актору Володимиру Висоцькому.

Із саду літературного музею одесити та численні гості Південної Пальміри перебралися на Європейську площу. Саме звідти стартувала костюмована процесія. Ходу відкрили байкери із прапорами 16 країн учасниць ЄВРО-2012. За ними пройшли гумористичні збірні країн футбольного турніру.

Найбільше глядачів вразив танок рибалок із острова Хокайдо, так званий Сарано Бусі. Знавці запевняють, що він схожий на знамените матроське «Яблучко». На думку гостей, свято вдалося, не завадила навіть погана погода.

Цьгоріч ораганізатори гуморини продовжили смачну традицію у День сміху. Дві команди  зварили по 400 літрів борщу. Глядачі мали вирішити, чия страва смачніша. Завершиться Гуморина також традиційним гала-концертом на Потьомкінських сходах і феєрверком. 

Джерело: УНН