Український ринок відреагував на затяжне падіння цін на нафту – на найбільших вітчизняних АЗС всі марки бензину подешевшали.

Про це Експресу, з посиланням на УНІАН, повідомив директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«Падіння світових цін триває і дозволило скинути перших 50-60 копійок на літрі», – зазначив експерт. Він нагадав, що ціни на дизпаливо в Україні знижуються вже протягом місяця. «Таку автономність від дизельного палива ринок показав на моїй пам’яті вперше. Причина – в різній природі конкуренції. Щодо дизпалива, то тут є хороший прогрес у частині зменшення частки контрабанди, тоді як по бензину частка «лівака» досі дуже істотна. Її видно навіть неозброєним оком на тих АЗС, які торгують на 2-3 гривні дешевше великих мереж. Фактично тільки після зниження закупівельних цін в «прозорих» гравців з’явилася планова маржа на рівні тих же 2-3 гривень на літрі, – пояснив експерт. Він вважає, що ціни будуть знижуватися і надалі.

«Як щодо дизпалива, так і щодо бензину надалі падіння продовжиться», – додав Куюн.

Як повідомляє група «А-95», станом на 25 серпня середня ціна літра А-95 в Україні становить 20,39 гривні. Літр дизпалива коштує в середньому – 18,15 гривні.