Ярмоленко і Степаненко: ми вже помирилися. Фото з сайту podrobnosti.ua

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко 19 травня анонсував зміни до Регламенту проведення змагань та Дисциплінарних правил, повідомляє офіційний сайт федерації. Коментуючи нещодавні рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ,  він зазначив, що недосконалість чинного  регламенту відображається на вердиктах дисциплінарних органів, а  особливого резонансу рішення дисциплінарних органів набули через те, що стосувалися п’ятьох гравців національної збірної.

«Не згоден з тим, що нині майже все залежить від рапорту арбітра. Футбольна конституція, за якою ми всі живемо, має піддаватися чіткому тлумаченню та не мати подвійних стандартів. У світовій та європейській практиці є змога постфактум коригувати рапорт арбітра. Сподіваюся, що з юристами та іншими спеціалістами знайдемо необхідні рішення. На мій погляд, необхідно ввести посаду інспектора з етики і безпеки, своєрідного футбольного прокурора за аналогією з інститутом УЄФА. Щоб прокурор міг ініціювати розгляд справ у КДК та переглядати рішення, зокрема й  арбітра. Ми зробимо так, щоб у подальшому не було подвійних тлумачень у нашому футболі», — зазначив Андрій Павелко.

Президент ФФУ наголосив, що ніхто не має права втручатися у роботу КДК й Апеляційного комітету ФФУ. Рішення дисциплінарних органів мають бути незалежними та неупередженими, незважаючи на імена гравців або назви клубів.

Андрій Павелко переконаний, що до складу Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ потрібно ввести і представника комітету арбітрів, але без права голосу, щоб за необхідності коментувати той чи  той рапорт.

До речі, напередодні від’їзду збірної України на Євро-2016 президент Федерації футболу України ініціював зустріч футболістів збірної Андрія Ярмоленка і Тараса Степаненка, між якими виник конфлікт під час матчу УПЛ «Шахтар» — «Динамо». Перед початком презентації офіційного ділового одягу національної збірної команди гравці вийшли до представників ЗМІ й потиснули один одному руки на знак примирення. За словами Андрія Ярмоленка, він звик завжди відповідати за свої вчинки, тому напередодні такої важливої для всього українського футболу події, як чемпіонат Європи, висловив  найщиріші вибачення колезі по національній команді. Тарас Степаненко підтвердив, що конфлікт вичерпано.