Минулими вихідними в Ужгороді пройшло свято «Закарпатське божоле», на якому зазвичай відкорковують першу бочку вина нового врожаю. Не став винятком і нинішній рік: її відкрили голова Закарпатської спілки виноградарів і виноробів Олександр Ковач і міський голова Богдан Андріїв. А щоб надати церемонії більшої пишноти, дерев’яну ємність винесли на своїх плечах середньовічні лицарі — юнаки, одягнені в костюми давноминулої епохи. Першими краплями вина окропили центральну вулицю міста — Корзо, відтак усіх охочих пригощали напоєм.

Свято молодого вина, яке на Закарпатті ще називають бурчаком, відбувалося вже більш ніж десять разів. Воно завжди проходить в обласному центрі у треті вихідні листопада — тоді, коли відзначають свято молодого вина «Божоле» у Франції, де його історія сягає XIX століття.

Десятки сортів вин, а також продукти тваринництва, мед, рукоділля майстрів, сувеніри пропонували в реконструйованому історичному підвалі «Совине гніздо», що надавало святу ще більшої привабливості. Усі три дні тут діяла фотозона, в якій гості мали змогу зробити яскраві світлини. Усіх учасників дійства розважали відомі закарпатські гурти «Рокаш», «Чаламада», «Анця»; звучали фольклорні мелодії у виконанні самодіяльних виконавців.

«Закарпатське божоле» — ще й оригінальне оформлення торгового місця. Фото з сайту pershij.com.ua