Радісна новина для закарпатських школярів, а також захисників пам’яток:  Ужгородська дитяча залізниця, яка перетворилася на нерухомий об’єкт, бо останні двадцять років простоювала і лише прикрашала собою берег Ужа, відновить роботу. Таким є рішення Львівської філії Укрзалізниці, яке, втім, народилося після багаторічних зусиль відстояти цю вузькоколійку, не дати списати її на металобрухт.

Днями з діючої Боржавської вузькоколійки привезли локомотив. Він повністю робочий, і замінить старий, непридатний для використання.

Поки що одна з найвідоміших атракцій Ужгорода, на якій навчалось і виросло кілька поколінь фахових залізничників, на 80% перебуває в аварійному стані. Ужгородська міська влада вже заявила про бажання співфінансувати відновлення та майбутнє утримання залізниці.

Керівництво міста заявило про це на зустрічі з головним інженером Ужгородської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці Ігорем Вольським. Ремонтні роботи на території станцій обійдуться недешево. А відновлення вагона потребуватиме ще близько двох мільйонів гривень.

— Утім, рейки всi цiлi. Треба рухатися, і залізниця запрацює! — висловив упевненість начальник управління туризму і курортів Закарпатської облдержадміністрації Денис Ман.