ЄС розробив нову авіаційну стратегію для Європи, що, як обіцяють, сприятиме безпечнішим, коротшим, чистішим і дешевшим рейсам і розширить їхню географію.

Всеосяжний план охоплює усі аспекти авіатранспортної політики, яка покликана підвищити конкурентоспроможність галузі і посилити систему авіаційної безпеки.

«Ми підтримує п’ять основних цілей Європейської Комісії: по-перше, забезпечити зростання, робочі місця, інвестиції, поліпшити виробничу базу в Європі, створити європейський енергетичний союз на засадах системного підходу до зміни клімату», – каже комісар з транспорту Віолета Булц.

В ЄС прагнуть запроваджувати більше нових технологій, ефективніше використовувати аеропорти, активізувати співпрацю з третіми країнами, щоб отримати доступ до нових ринків, бізнесу, інвестицій та значно збільшити пасажиропотоки і мільйонні прибутки.

«Майже пять мільйонів людей працюють у цій галузі. Ми говоримо про сотні мільярдів євро внеску до ВВП Європи щороку. Ми також вважаємо, що в умовах посилення глобальної конкуренції ми повинні підготувати європейську промисловість, щоб залишатися на високому рівні», – каже віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

Статегія буде представлена в Європейському парламенті, а у січні відбудеться Авіаційний саміт ЄС.

EURONEWS