Правоохоронці лише протягом одного тижня задокументували протизаконну діяльність одразу трьох сутенерів. Фото з сайту ar.volyn.ua

У Запоріжжі поліція викрила і захопила злочинну групу з міжнародними зв’язками. Під час спецоперації, проведеної працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Запорізькій області спільно з бійцями Бердянського прикордонного загону ліквідували діяльність угруповання, що діяло в секс-індустрії у нашій країні й за кордоном.

Як прокоментував подію начальник відділу кримінальної поліції боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП України в Запорізькій області Юрій Євтушенко, встановлено, що організатор протизаконного бізнесу — 42-річний житель Запорізької області, виходець з однієї з країн Середньої Азії. Офіційно громадянин — власник готелю, на базі якого разом із поплічниками й організував підпільний будинок розпусти. Проте зловмисники не задовольнялися лише місцевою «клієнтурою». Встановлено, що вони організували «експорт» повій у країни далекого зарубіжжя. Там дівчата заробляли для своїх сутенерів «тверду валюту», віддаючи їм левову частку «гонорарів». Саме під час передачі чергової порції грошей учасників злочинної групи затримали працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Запорізькій області.

Окрім повій, під час проведення санкціонованих обшуків готелю було виявлено групу іноземців, вихідців із Середньої Азії. Їх перевіряють на причетність до оборудок згаданої злочинної групи.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення у заняття проституцією). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Однак розглядають упровадження проти затриманих ще тяжчої статті — «торгівля людьми», яка тягне за собою покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок червня був багатим на події для співробітників відділу кримінальної поліції боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, в Запорізькій області. Протягом лише одного тижня задокументували протизаконну діяльність одразу трьох сутенерів, які, всупереч чинному законодавству, заробляли на життя, організовуючи клієнтам послуги сексуального характеру.

Спочатку було викрито адміністратора однієї із запорізьких саун — 45-річна жінка, крім профільних послуг закладу, пропонувала відвідувачам повій, маючи за це частку від зароблених «нічними метеликам» грошей. Викрили поліцейські бордель, який організувала на території обласного центру 25-річна місцева жителька. Громадянка винайняла кілька квартир, де «працювали» повії, віддаючи організаторці половину заробітку.

Також на гарячому було затримано 37-річного громадянина, який офіційно вважався водієм таксі, проте левову частку його перевезень становила доставка повій до клієнтів. Місце, час і характер інтимних послуг та фінансові питання також вирішували з «таксистом». Громадянина затримали в момент, коли він клав до кишені черговий відсоток замовлення.

У всіх випадках тривають кримінальні провадження, розпочаті за ознаками ст. 302 Кримінального кодексу України (створення чи утримання місць розпусти або звідництво). Згідно із санкцією статті, на сутенерів може очікувати до семи років тюрми.