АКТУАЛЬНО. Міністерство охорони здоровя в 2011 році закупило різних вакцин і медичних засобів захисту на 1 млрд 800 млн грн, і вже сьогодні триває процес передачі закуплених медичних засобів в регіони. Про це повідомила під час брифінгу перший заступник міністра охорони здоровя Раїса Моїсеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

«На даний момент практично всі процедури і засоби, які передбачались державним бюджетом для проведення закупівлі за нашими програмами, а це більше 1 млрд 800 млн грн, вони на сьогоднішній день запущені..., і по більшості розпочато поставки на територію лікувально-профілактичних установ. Тобто, ситуація сьогодні абсолютно вирівняна, і ми ще до кінця цього року будемо мати медикаменти..., устаткування, яке закуповувалося безпосередньо Міністерством охорони здоровя, на територіях лікувальних установ», - повідомила Мойсеєнко.

Також вона нагадала, що Міністерство охорони здоровя не проводило закупівель лікарських засобів і медичних засобів з січня по червень поточного року, внаслідок чого в медичні установи не надходили ліки до початку літнього періоду.