Український боксер за підсумками 2015 року був включений у рейтинги двох американських телеканалів. Зокрема авторитетний американський ресурс HBO склав рейтинг найкращих боксерів світу за підсумками 2015 року незалежно від вагової категорії. Українець Василь Ломаченко, який є чемпіоном світу за версією WBO в напівлегкій вазі, в цьому рейтингу посів восьме місце.

Також наш дворазовий олімпійський чемпіон  увійшов до топ-10 рейтингу найкращих боксерів за підсумками 2015 року за версією телеканалу ESPN, розташувавшись на десятій сходинці.

Нагадаємо,  у році, що минає,  Василь Ломаченко двічі виходив на  ринг. У травні українець нокаутував Гамальєра Родрігеса, а в листопаді достроково завершив бій проти Ромуло Коасіча.

Нині український чемпіон має шанс провести об’єднувальний бій. Річ у тім, що чемпіон світу за версією WBA в напівлегкій ваговій категорії Лео Санта Крус нарешті висловив бажання провести об’єднувальний бій з будь-яким з інших чемпіонів, у тому числі і з володарем пояса WBO Василем Ломаченком. А менеджери  мексиканця намагаються підбирати йому найсильніших суперників. Про це мріє і наш Василь. Раніше Ломаченко заявляв, що володарі інших чемпіонських поясів у напівлегкій вазі уникають зустрічі з ним: «Якщо ситуація в моїй ваговій категорії не зміниться, якщо боксери, які володіють іншими чемпіонськими поясами — Расселл, Санта Крус, Селбі так і бігатимуть  від мене, то мені доведеться піднятися на одну вагу вище». Схоже, не доведеться. Чекаємо  позитивних новин про об’єднувальний поєдинок уже наступного року.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»