Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»

У шведському Остерсунді триває перший етап Кубка світу з біатлону. Примітно, що вже перша гонка  стала для України призовою. Завдяки відмінному ходу і класній  стрільбі лідер збірної України Сергій Семенов досяг поки що кращого результату в своїй кар’єрі: наш біатлоніст рівно пройшов дистанцію при поривчастому вітрі, заробивши лише хвилину штрафу, і посів друге місце. Це другий особистий подіум Семенова в кар’єрі. У 2013-му українець був третім так само в індивідуальній гонці.

Зазначимо, що Сергій Семенов стартував під фартовим сьомим номером. Щоправда, історія яскраво свідчить про необов’язковість цього самого фарту «сімки», враховуючи показники в підсумкових протоколах. Але в цьому разі Семенов прогнози недовірливих уболівальників виправдав на всі сто.

А переміг  у стартовій гонці норвежець Еміль Егле Свендсен, третім став чех Міхал Шлезінгр. Серед решти українців непоганий результат як для дебютанта вдався Артему Тищенку — у другій у своїй кар’єрі гонці Кубка світу  наймолодший учасник нашої чоловічої збірної заробив місце у заліковій зоні: 37-ме.