СВІТОВІ ПРОБЛЕМИ. Сьогодні у Вашингтоні відбудеться зустріч глав МЗС країн «великої вісімки», на якій буде обговорюватися ситуація на Близькому Сході, боротьба з тероризмом і піратством, і нерозповсюдження зброї масового ураження, повідомляє РИА «Новости».

Представник російського МЗС раніше заявив, що на зустрічі у Вашингтоні буде також обговорюватися ситуація в Сирії, незважаючи на те, що в порядку денному міністерського засідання такого питання немає.

Однією з основних тем нинішньої міністерської зустрічі G8 повинна стати боротьба з тероризмом. Як очікується, дискусію з цієї проблеми відкриє глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Останнім часом загроза міжнародного тероризму не зменшилась, а придбала багато в чому новий вимір і гостроту», - заявив напередодні в інтерв'ю РИА «Новости» офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

ДОВІДКОВО

Велика вісімка (G8) - група із восьми розвинутих країн світу: США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії, Канади та Росії, лідери яких регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і намагаються узгоджувати свою економічну політику. Крім них у зустрічах бере участь і Європейський Союз, проте він не має права голосувати та проводити щорічні збори.

УНН