Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Данія Крістіаном Єнсеном, який перебуває в Києві з робочим візитом. Глава уряду подякував за відчутну і дієву допомогу данських партнерів у проведенні реформ в Україні, а також гуманітарну і фінансову допомогу, яку надають нашій державі для забезпечення медикаментами, оздоровлення дітей військовослужбовців із зони АТО, тимчасово переміщених осіб.

Крістіан Єнсен відзначив істотний та помітний прогрес України з широкого порядку денного внутрішніх перетворень та економічних реформ. Виокремлено й успіх зі створення сучасної патрульної поліції європейського зразка. Він твердо підтримав справу захисту територіальної цілісності й суверенітету України. Нині вирішальний час для Європи: або переможе верховенство права, або верховенство сили, передає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну позицію данського дипломата.

Обговорено також стан виконання мінських домовленостей, проблемні питання, з якими зіткнулися країни ЄС у зв’язку з переміщенням біженців із Сирії та країн Близького Сходу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»