Народні депутати ухвалили закон № 2423 щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, законом встановлюється, що інформація про зареєстровані транспортні засоби та їх власників щомісяця у Єдиному державному реєстрі, держателем якого є Державтоінспекція МВС, є відкритою та загальнодоступною.

Для фізичних та юридичних осіб інформація з вищезазначеного реєстру надається шляхом пошуку за суб'єктом (власником транспортного засобу) в електронній формі через офіційний веб-сайт Державтоінспекції МВС за умови ідентифікації такої особи з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи.

Також інформацію з Єдиного державного реєстру ДАІ можна буде отримати і в паперовій формі шляхом подання заяви особисто або направлення її поштою органам Державтоінспекції МВС.

Окрім того, закон регламентує, що для фізичних та юридичних осіб інформація за об'єктом нерухомого майна надається в електронній формі через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України за умови ідентифікації такої особи. Також через офіційний веб-сайт Мін'юсту можна буде отримати інформацію за суб'єктом речового права на нерухоме майно.

Законодавчим актом передбачено, що право на отримання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку мають фізичні та юридичні особи за умови їх ідентифікації з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи.