Новий Закон України надасть кожному бажаючому доступ до інформації про державні закупівлі, їх ціну, власників компаній-виконавців та протоколи оцінок.

Реформа також суттєво спрощує участь у державних тендерах та запобігає умисному блокуванню торгів через процедуру оскарження. Тепер учасники не зобов’язані надавати довідки, які є у публічному доступі, а повну документацію надаватиме лише переможець тендеру. Закон також прискорить підписання угоди ‪СОТ про держзакупівлі та вихід українських підприємств на міжнародні ринки.

«Мова йде про велетенський потенційний ринок обсягом у 1,7 трильйона доларів. Це більш ніж у 30 разів перевищує грошовий еквівалент експорту України в 2014 році. Замість того, щоб воювати за кожну полицю в закордонних супермаркетах, українські компанії зможуть продавати свої товари й послуги на державних тендерах США, Кореї, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу чи Канади», - пояснює заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов.

Нагадаємо, на початку вересня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав урядовий законопроект про держзакупівлі серед першочергових, які мають бути проголосовані у стінах Верховної Ради.

Прес-служба КМУ