Аграрії області розпочали весняно-польові роботи. Насамперед тут взялися за підживлення мінеральними добривами посівів озимих культур. 

До речі, попри люті морози, які періодично давали про себе знати, 90 відсотків озимих перезимували успішно і перебувають у доброму стані. Тутешні сільгосппідприємства завчасно підготували  солідний запас посівного матеріалу ярих культур — майже 42 тисячі тонн, чого, на жаль, не скажеш про забезпечення паливно-мастильними матеріалами. Так, запас бензину та дизельного палива на весь комплекс польових робіт поки становить відповідно всього 47 і 46 відсотків.

«Проблема із забезпеченням пальним дійсно існує, проте ми її поступово розв’язуємо, — зазначив в.о. заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Олександр Фоменко. — Агропромислові підприємства регіону нині накопичують пальне, а тому весняно-польові роботи буде проведено в повному обсязі».

Як водиться, найпершими розбудили степ після зимової сплячки двигуни сільськогосподарської техніки у південних районах Донеччини, де вже розпочали сівбу ранніх ярих зернових і зернобобових культур.