Напередодні 25-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану Президент Віктор Янукович провів зустріч із представниками громадських організацій ветеранів війни в Афганістані й інших військових конфліктів.

«Наше покоління добре пам’ятає, як ми виходили. Горе, яке було в ті часи, наповнювало не тільки ті сім’ї (в яких були воїни-інтернаціоналісти), а й усіх, хто був поряд. Ви знаєте це більше за всіх. Той подвиг, який ви здійснили в ті часи, залишиться в пам’яті людей», — сказав Віктор Янукович, звертаючись до присутніх.

Чоловіки, що пройшли війну, знають ціну миру. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Президент зазначив, що в серцях людей назавжди залишиться пам’ять про героїзм воїнів-інтернаціоналістів. Тому 2014-й оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє прес-служба Президента.

«Ми будемо робити все, щоб вас залучати до військово-патріотичної роботи з молоддю. Це вкрай важливо. Ми повинні зробити кроки не тільки урочисті й на меморіалах, а повинні залучати до цього і молодь, і спортивну, і культурну, і мистецьку громадськість. Ця робота планується, робиться і обов’язково виконуватиметься», — пообіцяв глава держави.

А уряд мусить підвищити рівень соціального захисту, медичного обслуговування, лікування учасників бойових дій, сімей померлих воїнів і загиблих під час воєнних дій, поетапного забезпечення тих, хто цього потребує. Президент упевнений, що цю роботу не може бути виконано без миру на нашій землі, взаєморозуміння та спільної праці.

«Ви люди, котрі на власні очі бачили, які нищівні наслідки для країн та народів можуть мати громадянські конфлікти, збройні протистояння. Тому, вважаю, абсолютна більшість колишніх воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності та громадянського миру на своїй рідній землі. У цьому сенсі покладаюся на ваш досвід та заслужений авторитет не лише у ветеранському середовищі, а й в українському суспільстві», — зазначив глава держави.

Воїнам-інтернаціоналістам Президент вручив державні нагороди.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»