ВШАНУВАЛИ. Кримська влада роздавала ключі від авто. 

Перший заступник глави Ради міністрів АРК Павло Бурлаков вручив інвалідам Великої Вітчизняної війни ключі від автомобілів, придбані за рахунок коштів бюджету автономії.

33 учасники війни, в тому числі 10 ветеранів партизанського руху сіли за кермо власних авто. Гостей та винуватців свята здивувало та потішило, що замість звичайних «Славут» інваліди війни отримали автомобілі нового покоління і підвищеного рівня комфортності «Сенс», вартістю близько 60 тис. гривень. Загалом на закупівлю автомобілів з республіканського бюджету Криму було виділено майже 2 мільйони гривень.

«Кримський уряд прийняв рішення забезпечити усіх інвалідів та ветеранів війни безкоштовним особистим транспортом», заявив Павло Бурлаков.

Він також додав, що зараз на власний автомобіль, який дійсно став не розкішшю, а засобом пересування, чекає ще 508 інвалідів Великої Вітчизняної війни. «Наше головне завдання ліквідувати цю чергу», підкреслив перший заступник глави виконавчої влади.

Як повідомили нам  в Головному управлінні інформполітики Ради міністрів Криму за Програмою соціального захисту та зайнятості населення автономії на 2011-2013 роки на придбання автомобілів для інвалідів війни передбачено понад 6 млн гривень. Минулого року було вже виділено 118 автомобілів за рахунок Держбюджету та 33 за рахунок республіканського.