ФОТОФАКТ

Ужгородcький художник Євген Сарана створив, за його словами, власну теорію буття, повідомляє наш власкор Василь Бедзір. "Наше життя, як і всієї цивілізації, - це вибухи енергії. Вони - форма буття навколишнього світу, завдяки їм з'явилися звук, світло, триває життя", - каже пан Євген.

Цього разу 63-річний митець вирішив здивувати земляків не оригінальністю своїх пояснень світобудови, а втіливши їх у╔ велетенській картині, яку намалював за один світловий день. Оскільки о 6-й ранку, коли мав стартувати, надворі йшов дощ, то розпочав малювати в майстерні. Вже з 12-ї, як хмари розійшлися, творення полотна перенеслося на центральну площу Ужгорода. Не маючи перед собою готового ескізу, художник майже блискавично клав фарби на полотно, втілюючи задумане. Роботу було завершено за 20 хвилин до 19-ї: знову ледь не завадив дощ. Використано 16,5 кілограма художніх фарб, а розміри готової роботи - шість на два метри.

Подальша доля картини перебуває в руках Олени Максименко. Дружина художника зауважила, що картина буде виставлена для огляду в елекронній версії лондонської галереї Саачі. Євген Сарана планує подарувати велетенську картину рідному місту.